11 юни 2009

Заповядайте!

Всяка година моите приятели и приятелите на моите приятели празнуват сакралния празник Еньовден в поречието на река Вит, над един от най-живописните каньони в България /http://yotopatzov.blogspot.com/search?q=%D0%AA%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%BD/. На поляна над Въловата пещера /Очилатата дупка/ кладем огън, берем билки, разговаряме и посрещаме слънцето.След това се къпем в реката, разглеждаме пещерата,правим снимки - незабравими мигове сред чиста и прекрасна природа, с които преполовяваме годината в най-дългия ден и почитаме древната традиция за здраве и благополучие в магическата нощ.
Каня всички, които могат да дойдат на 20 юни, събота. Сборен пункт - площада в Ъглен, под Пацовската дуда, от 16 до 18 ч. Който дойде сутринта, може да се отдаде на летни удоволствия край реката, на риболов, плаж или разходка до живописните скали на Дупката, Пейчовия чукар /Слона/ и други прекрасни места.
Имайте предвид - нощува се на открито, край огъня, ако вали - в пещерата. Всеки трябва да си носи храна и каквото смята за необходимо, за да се чувства удобно. Хранителни продукти, вода и въобще питието могат да се купят и на сборния пукт. Носете си топли дрехи. Колите в сухо време могат да стигнат до мястото за лагеруване.
Въпроси задавайте тук, а за намерението или решението си да дойдете ме известете на адрес yoto.patzov@abv.bg.

Няма коментари: