04 август 2009

ДРУГА ПЕСЕН ПЕЕТЕ

"Вашият сайт информационен ли е? Или е с цел пропаганда? Извинете за грубия език, но чета вестник “Рибар” и се потрисам напоследък. Онуй, дато го писахте преди и след рибарския митинг, лай ли беше? Или просто е станала грешка. Гледам в 28-ми брой, май беше, друга песен пеете.
Както и да е. Да се множи безличният печат и черно-бялото мастило."

Жоро АНТОВ
jimbodini@abv.bg

Разбира се, интелигентното общуване предполага на подобни подмятания да не обръщаме внимание, но нека великодушно приемем, че просто друг език г-н Антов не може да използва поради някои особености на образованието и възпитанието си. И ако се абстрахираме от изразните му средства, и като се въздържим да ги наречем лай, ще трябва да приемем, че въпросът, който той поставя, е напълно уместен.
Затова ми се ще да напомня на драгия читател, че от 9 юни т.г. Националното сдружение на ловците и риболовците има нов управителен съвет и нов председател, което, естествено, е свързано с някои промени както в политиката на организацията, така и в тона на общуване с държавните органи и другите партньори на Ловно-рибарския съюз. Убеждението ни, че с толерантност, коректност и сътрудничество може да се постигне повече, отколкото с противопоставяне и ругатни, с квалификации от лексиката на кварталните кръчми и други, очевидно предпочитани от г-н Антов изразни средства, има много сериозни основания и едва ли се нуждае от доказване. Тъкмо затова бе декларирано желанието ни да съдействаме на позитивните процеси и начинания на всички органи и в частност на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в интерес на българските любители-риболовци. Ако това се зловиди някому – нека изложи в новата ни рубрика „Форум” мнението и аргументите си, нека зададе въпросите си и сподели съветите си към нас и към колегите си – риболовци. Във всеки случай огромна част от хората с въдици в България гледат на вестник „Рибар” като на издание на всички любители на риболова у нас, и само като го превърнем в трибуна, където искрено и непредубедено можем да обсъждаме проблемите на любимия си спорт, ще сме изпълнили най-важната му функция.
Така че – пишете ни. Тази рубрика е ваша.

Йото ПАЦОВ
v_ribar@abv.bg, ik_nasluka@abv.bg

Няма коментари: